/ vardagen och livet / äventyr /

jag far till....

... THAILAND!
 
weeeehå. min kära kusin sänet och jag bokade en resa till thailand häromdagen. alltså jag dör på riktigt vad härligt det ska bli! den 25:e januari far vi och är borta två veckor. försöker klura ut en smart rutt att köra på. man vill inte flänga för mycket, men inte heller vara på samma ställe hela tiden.
 
sanna är verkligen bästa sällskapet också. vi hade otroligt kul i kroatien i somras, så om bara vädret är på vår sida så blir det fantastiskt.
 
puss puss puss. ska typ gå och lägga mig snart. ska jobba dubbelpass imorgon, 12 timmar landar det på. men behöver varenda krona jag kan skrapa ihop, haha. har inte direkt sparat inför denna resa... 
 
livet alltså!!!
 
 
/ sånt man kan äta / vardagen och livet /

blåmusslor recept!!!!

hej allihopa!
 
tänkte faktiskt dela med mig av ett magnifikt "recept". är faktiskt något jag själv testat mig fram till. blandat lite olika recept jag hittat och sådär. det är sjukt enkelt och sååååå gott. min paradrätt, kan man säga. typ den enda jag kan också. men japp. absolut inte de vackraste bilderna ni sett, men det blev inte bättre än såhär idag.
 
detta går både att ha som en soppa (kanske blanda i något mer skaldjur) eller tillsätt pasta och det blir en pastarätt. ni får ha det till vad ni vill. perfekt till förrätt på en nobelmiddag kanske. jag vet inte. men det är gott som fäääään.
 
 då ska vi se... *tar på mig glasögonen*
 
1. detta är musslorna jag använder, går ju ha med skal också om man vill men det var slut första gången jag gjorde detta så kör alltid på dessa. idag använde jag 200 gram, tänker att det är två portioner typ.
 
2. tina opp dom. det gör jag i varmt vatten. går snabbt.
 
3. stek upp vitlök och schalottenlök i smöööör.
 
4. tillsätt grädde. så mycket ni känner för. idag skulle jag göra soppa så därav ganska mycket grädde.
 
5. häll på lite valfritt vitt vin. smaka av, har ingen aning om mängd. men en skvätt, lixom.
 
6. smaksätt med salt, vitpeppar och chili. går även bra med riktig chili som man hackar själv. persilja mest till dekoration när man hällt upp. jag sitter ju här ensam så hade kunnat skita i det. ingen som ser ändå hur vackert jag gör. förutom ni nu då...
 
tada! resultatet. vilken otroligt fin bild<3 varsågoda vänner
 
/ vardagen och livet /

samma tröja idag igen

hej alla. 
 
har en lånemobil nu. värnar om den med livet för att inte förstöra den. 
 
nu är det faktiskt bara två jobbpass kvar innan fem dagars julledigt. otroligt otroligt skönt. vaknade alldeles för sent idag och kunde verkligen inte ta mig upp ur sängen. sååå tungt huvud och så lite ork. insåg sedan att jag inte hade något att äta hemma, så gav mig ut på en promenad innan jag gick till affären. måste verkligen försöka traska 30 minuter om dagen åtminstone. det är viktigt för hälsan. 
 
känner nu när jag skriver detta inlägg att jag är gjord för att sitta framför en dator. skriver snabbt även att det var månader sen jag skrev sist. otroligt. 
 
måste duscha lite innan jobbet. känns så otroligt onödigt. men man kan inte hålla på att duscha håret mitt i natten heller, så jag har inget val. kämpar på med brun-utan-sol för tillfället. det är typ värt. men har fått två finnar i pannan som gör ont och kudden blir ju alldeles äcklig. men ja, vad gör man inte denna bleka årstid.
 
har två laxar i ugnen. så sjukt svårt att avgöra när de är klara, om man inte vill in och gräva i dem dvs. men det orkar jag inte.
 
vi hörs snart
ha det
 
/hanna.k. i samma tröja som senaste inlägget... är ju så att man får skämmas.